Glas zetten

Het zetten van glas is al een hele opgave op zich. Dit is echt vakwerk en doet een beroep op de nauwkeurigheid van de glaszetter. Dit wordt alleen maar lastiger gemaakt wanneer het een zware ruit betreft of een ruit die op grote hoogte gezet moet worden. De Hoeflon VL500 biedt dan ook een verlichting bij het glas zetten. Deze vacuüm zuiger zorgt ervoor dat het plaatsen van ruiten met behulp van één van de compactkranen een fluitje van een cent is.

Werken met precisie

Doordat de VL500 aan een kraan bevestigd dient te worden betekent het ook dat het glas zetten in de meest beperkte ruimtes kan gebeuren en met de Hoeflon C6 ook op grote hoogte. De C1 heeft namelijk een hoogtebereik van 5.6 meter, en zal dus niet elke klus uit kunnen voeren op grotere hoogte, de C6 heeft daarentegen met 17 meter vaak wel het nodige bereik. De glaszuiger zelf kan 500 kilogram aan glas liften, dat is dan ook het maximale gewicht van de ruit. De vorm maakt niet uit, want de zuiger kan op verschillende manieren versteld worden waardoor praktische alle vormen mogelijk zijn. Door de radiografische besturing kan de ruit met flinke precisie op zijn plaats worden gebracht en gemonteerd.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Het glas kan door de combinatie van de functionaliteit van de compactkranen en de glaszuiger op heel veel verschillende manieren worden gezet. Het is mogelijk om bij een flink gebrek aan ruimte de kraan op het dak te zetten en de glasplaat naar onder te laten zakken. Ook kan de ruit van een grote horizontale afstand van de kraan op zijn plaats worden gehouden door gebruik te maken van de ‘Fly Jib’. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Veiligheid gewaarborgd

Het werken met glas is een gevaarlijke bezigheid en daarom zijn er de mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn de compactkranen allebei voorzien van ‘Smart Software’ om de veiligheid te waarborgen. Tevens is de glaszuiger voorzien van een dubbel circuit, dit zorgt ervoor dat de druk op de glasplaat nooit totaal weg kan vallen.

U kunt de glaszuiger zelf huren of met personeel van ons erbij. Deze dient wel altijd gecombineerd te worden met een van de compactkranen (Hoeflon C1 of C6)

Bij interesse kunt u altijd contact met ons opnemen, wij adviseren u graag!

TOP